Nočné požiare na východnom Slovensku spôsobili škody za desiatky tisíc eur

03.02.2012 Celý región

Sedlice/Levoča/Michalovce 3. februára (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa vo štvrtok (2.2.) večer podieľali v Prešovskom a Košickom kraji na likvidácii požiarov viacerých objektov. Oheň napáchal najväčšie škody na jednom z domov v Michalovciach. Vyčíslili ju na 30.000 eur.
V obci Sedlice v Prešovskom okrese zachvátil oheň strechu jedného z miestnych rodinných domov približne o 20.20 h. \"Požiar spôsobil škodu približne 17.000 eur, k zraneniu osôb nedošlo,\" TASR informoval Peter Kubík z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.
Ako dodal, k ďalšiemu požiaru došlo vo štvrtok po 22. hodine v Levoči. Oheň sa rozšíril na strechu a povalu pohostinstva na Potočnej ulici. \"V tomto prípade vznikla škoda 3000 eur. Zranené osoby neevidujeme,\" vysvetlil Kubík s tým, že príčiny oboch požiarov sú momentálne v štádiu vyšetrovania.
Oheň likvidovali vo štvrtok večer hasiči aj na Vrboveckej ulici v Michalovciach. Informáciu o požiari, ktorý zachvátil dom s celodrevenou konštrukciou, získali o 20.59 h. \"Pri zásahu ani pred ním k zraneniu osôb nedošlo,\" uviedol pre TASR Jozef Mižura z Operačného strediska Okresného riaditeľstva HaZZ v Michalovciach. Ako ďalej uviedol, oheň sa rozšíril na objekt od dreveného stropu nad krbom. Škodu vyčíslili na 30.000 eur, uchránené hodnoty na 60.000 eur.
 

Vyberte región